
چگونه کارآفرین موفقی باشیم؟
در دنیای مدرن امروز، عنوان کارآفرینی بیش از پیش رواج یافته است و در میان مردم از محبوبیت بسیاری برخوردار است. کارآفرینان تأثیر به سزایی در رشد اقتصادی، توسعه و بالندگی فضای کسبوکار کشور دارند و نقش پر رنگی در اشتغالزایی، افزایش درآمد، بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه و مواردی از این قبیل ایفا میکنند. به دلیل نقش تأثیرگذاری که کارآفرینان در پیشرفت و توسعه کشور ایفا میکنند؛ در این مطلب نکاتی را به منظور موفقیت هر چه بیشتر کارآفرینان عنوان خواهیم کرد.
- یک طرح کسبوکار(Business plan) جامع داشته باشید.
برنامهریزی و پایبندی به برنامهی مورد نظر، نقش بسیار مهمی در موفقیت هر کسبوکاری ایفا میکند. یک طرح کسبوکار، نقطهی مناسبی برای شروع است؛ شما باید مهارتها، نقاط قوت و نقاط قابل بهبود(ضعف) خود را به خوبی بشناسید. اینگونه شما متوجه خواهید شد که کسبوکار شما یک کسبوکار منحصر به فرد با ویژگیهای خاص خود است و بدین ترتیب میتوانید برای رشد خود در جهتی درست گام بردارید. شما میتوانید از طریق یک طرح کسبوکار جامع، خود را از لحاظ ذهنی آماده برخورد با چالشهای پیش رو نمایید و بدانید در موقعیتهای مختلف چگونه باید رفتار کنید.
- خودتان را برای چالشهای مالی آماده کنید.
بزرگترین و مهمترین چالش اکثر کسبوکارهای کوچک، جریانهای نقدی و مسائل مالی است. شما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق، باید قادر باشید تا با خلاقیت و هوشمندی هزینههای خود را تا حد امکان مدیریت نمایید و نسبت به چگونگی کاهش هزینههایتان با آگاهی لازم تصمیمگیری کنید. به طور مثال، میتوانید برای مشتریانی که زودتر اقدام به انعقاد قرارداد میکنند؛ تخفیفهای ویژهای در نظر بگیرد یا برای آنها امتیازاتی ویژه قائل شوید. بهعنوان یک کارآفرین، همواره از بدهی(وامهای بانکی و …) بپرهیزید چرا که بدهی و مسائل مالی از مهمترین قاتلان موفقیت کسبوکارهای کوچک هستند.
- همواره آرامش خود را حفظ نمایید و فراموش نکنید که شما در اول راه هستید.
در ابتدای کار، از هزینههای غیر ضروری همچون دفاتر کار فانتزی، تجهیزات گران قیمت و هزینههای بیش از حد برای بازاریابی بپرهیزید. حیات و معیشت کسبوکار شما بستگی زیادی به آنچه در کیف پول شماست؛ دارد. بنابراین، همواره بکوشید که هزینههای سربار خود را کاهش دهید و جریانهای نقدی خود را به طور مؤثر مدیریت کنید.
- از کمک خواستن، نهراسید.
منابع زیادی برای حمایت از شما و کسبوکارتان وجود دارد. شبکهسازی یکی از این منابع است. شبکهسازی تنها به منظور ایجاد فرصتهای جدید مورد توجه قرار نمیگیرد بلکه میتواند یک منبع فوقالعاده برای حمایت معنوی و ساختن ایدههای نو باشد. حضور شما در رویدادهای مختلف، مشورت کردن با افراد دارای صلاحیت و درخواست کمک از آنها میتواند به رونق کسبوکار شما کمک شایانی نماید. بنابراین، از درخواست کمک از دیگران نهراسید.
- یک مربی یا مشاور قابل اعتماد در کنار خود داشته باشید.
این فرد قابل اعتماد میتواند یکی از اعضای خانواده یا دوست شما یا حتی یک همکار قابل اعتماد که به او ایمان دارید؛ باشد. این فرد باید کسی باشد که میتوانید بدون ترس از قضاوت، به راحتی با او به گفتوگو بنشینید و آن فرد نیز باید برای پرورش کسبوکارتان و کمک به شما دغدغهمند باشد و شما و کارتان را به خوبی بشناسد.
نگارش و ترجمه: مینا کاظمیان
منبع: www.santam.co.za