
اگر شما فردی هستید که به کارآفرینی علاقهی زیادی دارید، مسیرهای شغلی متفاوتی وجود دارد که میتواند شما را به رؤیاهایتان نزدیکتر کند. اینکه چه مسیری را برای دستیابی به رؤیایتان انتخاب میکنید، به عواملی همچون اهداف، تجارب، مهارتها، امور مالی و انعطاف پذیری شما بستگی دارد. خبر خوب این است که اگر در حوزه خاصی مهارت یا دانشی دارید، در مسیر کارآفرینی میتوانید از آنها سود زیادی ببرید.
نکتهی قابل توجه دیگری که میتوان در اینجا به آن اشاره کرد این است که همواره یکی از بزرگترین و مهمترین موانعی که کارآفرینان با آن مواجهند، تأمین منابع مالی است و داشتن یک شغل جانبی (که زمان زیادی از شما نمیگیرد) در کنار کارآفرینی، میتواند تا زمان رشد کسبوکارتان یک استراتژی محکم برای موفقیت باشد و درآمد شما را تضمین کند. در ادامه قصد داریم برخی از مشاغلی را معرفی کنیم که به شما کمک میکند تا با کارآفرینی ارتباط نزدیکتری برقرار کنید.
تبلیغات، بازاریابی و روابط عمومی: کار در زمینه تبلیغات، بازاریابی و روابط عمومی این دانش را برای شما فراهم میکند که به هنگام آغاز کسبوکارتان بدانید چگونه به مشتریان محصول یا خدمات خود دست یابید. حتی شما این فرصت را دارید که با ارتباطات و شبکهسازی در شغل فعلیتان، زمینهی همکاری با برخی افراد را در آینده ایجاد کنید.
توسعه کسبوکار: اگر شما مهارت لازم و کافی را در زمینهی توسعهی کسبوکار داشته باشید؛ قادر خواهید بود فرصتهای پیش رو را برای کسبوکار آیندهتان شناسایی نمایید. شما از طریق فعالیت در این زمینه، نحوهی رشد و مدیریت یک کسبوکار را به خوبی فرا میگیرید. به عبارت دیگر داشتن دانش و مهارت توسعه کسبوکار و آشنایی با استراتژیهای کسبوکار، برای یک کارآفرین بسیار ارزشمند است.
طراحی: طراحی، حوزهی دیگری است که میتوانید به آن وارد شوید. چندان تفاوتی ندارد که شما در چه زمینهای طراحی انجام میدهید (مد، خانه یا محصول)، مهم این است که این مهارت شما را برای ایجاد هر چه بهتر و آسانتر محصولات یا خدمات خودتان یاری میکند.
تجارت الکترونیک و رسانههای اجتماعی: با توجه به اینکه امروزه بیشتر مشاغل در رسانههای اجتماعی حضور فعال دارند و این امر در موفقیت آنها تأثیر به سزایی دارد، آشنایی با فضای آنلاین و بهینهسازی موتور جستجو (SEO) برای یک کارآفرین، امری ضروری و مهم به حساب میآید.
مدیریت: در هر صنعتی، موقعیتهای مدیریتی وجود دارد. کار در این حوزه، باعث تقویت مهارتهای رهبری و ارتباطی شما خواهد شد که برای کسب موفقیت، جزو مهارتهای کلیدی به حساب میآیند.
توسعهدهنده نرمافزار، وب یا برنامه: هر شغلی به فناوری نیاز دارد و کارهایی که شما به عنوان یک کارمند برای کارفرمای خود انجام میدهید؛ مجموعه مهارتهای شما را ارتقاء میبخشد تا بتوانید از آنها برای شروع و رشد کسبوکار شخصیتان بهره ببرید.
مدیر فروش/ مدیر حسابداری: این موقعیتها تجربه و فرصتی را برای آگاهی و کسب دانش در زمینهی چگونگی کسب درآمد و مدیریت هزینهها برای شما فراهم میآورد. علاوه براین، شما مهارت فروش محصولات یا خدماتتان را نیز کسب خواهید کرد.
مشاور: کار کردن به عنوان مشاور برای سایر صنایع و شرکتها، تجارب مختلفی را در اختیار شما قرار خواهد داد. علاوه براین، شما چشمانداز روشنی از انواع مختلف سازمانها به دست میآورید که راهگشای شما در مسیر کارآفرینی خواهد بود.
مدیر محصول: مدیران موفق محصول بر روی یک محصول از طریق تحقیق، توسعه، مهندسی، ساخت، تحقق بخشیدن و توزیع کار میکنند. این تجربه برای کسی که به کارآفرینی علاقهی زیادی دارد؛ یک تجربهی بینظیر است که میتواند مراحل ایجاد یک ایده را تا تبدیل آن به یک محصول یا خدمت را نشان دهد.
نگارش و ترجمه: مینا کاظمیان